O Projektu:
 

Poštovani posjetioci,

Dobrodošli na prezentaciju posvećenu Huseinu Derviševiću, piscu iz grada Bihaća. Ja se nadam da će ove stranice pružiti priliku da onima, koji nemaju pristupa knjigama, dočaraju svijet ovog pisca.

Prije dosta godina, sve je počelo sa knjigom Ulicom Bišća koju sam prekucao i objavio na internetu. Imao sam namjeru da dodam još mnogo toga ali zbog nekih razloga, ponajviše nekih drugih obaveza, projekat je ostao na samo jednom djelu. Ali, ovo nije priča o tome kako je nastala ova stranica već priča o piscu i pjesniku. Od tada je pisac obavio još deset djela tako da sam mnogo zaostao za njim. Nastojaću da do kraja 2008.g. omogućim pristup do jos makar 6 kompletnih djela.

Moja jedina namjera jeste da ova književna djela budu što pristupačnija kako mlađoj tako i onoj malo starijoj publici. Internet ne smije i ne može zamijeniti knjigu ali se iskreno nadam se ćete uživati u djelima najpoznatijeg književnika grada Bihaća makar i na ovaj način ako nemate drugi.

Upišite se u knjigu gostiju ili ako ste zainteresovani da pomognete pri obradi materija, javite se na email: dzigi@outlook.com

Hvala na posjeti.

Dzigi

 
[ http://www.dervisevic.org | http://www.bihac.info ]
© 2008 Dzigi  [ dzigi@outlook.com ]